Voor dat extra steuntje, en soms een zetje, in de rug

Toeval bestaat niet

"Wat wij toeval noemen, is misschien de logica van God."
Georges Bernanos

Sommige mensen weten het zeker: toeval bestaat niet. Alles wat er gebeurt, heeft een reden. Andere mensen menen dat er geen god bestaat of iets anders dat liefdevol op ons neerziet en ons wil helpen.
Wat de waarheid is, weet ik niet. Ik kan je wel vertellen wat ik voel: dat het steeds vaker lijkt alsof iets of iemand me wil helpen, als ik daar maar voor open sta. Als ik een conflict ervaar en niet zeker weet wat ik voel, kan ik een inzichtskaart trekken. En zelfs als ik de kaart niet meteen begrijp, krijg ik daarna inzichten die verhelderend voor mij werken.

Ik heb nog nooit meegemaakt dat de hand van god uit de wolken kwam om mij te helpen; de oplossingen moet ik namelijk zelf doorvoeren. Maar ik heb me wel gesteund gevoeld als de kaart die ik zomaar heb getrokken beschreef hoe ik me voel en wat ik zou kunnen doen. Het is dan net alsof "iemand daarboven van mij houdt".

Toeval bestaat misschien niet, behalve als je dat zelf wil...

Verhalen

Schrijfwedstrijden

Op aanvraag geschreven

Sprookjes voor volwassenen rond thema's waar veel mensen mee worstelen. Voorbeelden van thema's zijn faalangst en overspannenheid. Misschien dat je bij het lezen van zo'n verhaal iets van jezelf herkent...

Inzichtskaarten

Soms werk ik met kaarten met cliënten. Na afloop van een sessie kun je hier nog eens rustig de kaarten bekijken en de tekst lezen. Hier kun je meer lezen over het gebruik van kaarten om inzichten te krijgen.
Als je je sterk genoeg ervoor voelt, zijn de 'duistere' kaarten heel bruikbaar om te achterhalen wat je liever niet van jezelf ziet.

Trek gerust een kaart! Je kunt hiervoor op het icoontje hieronder drukken.